Instructie confectie PER_Pants

Pas zelf je PER_kledingstuk aan of geef het uit handen aan een professional.

Bij de confectie PER_Pants lopen de zijnaden en de middenachternaad verticaal door in de tailleband. Dit maakt de PER_Pants uniek en aanpasbaar, mede dankzij de extra naadtoeslag. Daarnaast hebben de broeken een extra lange lengte die nog omgezoomd kan worden naar wens.

TAILLE WIJDTE AANPASSEN

Middenachternaad

In de taille middenachternaad heeft de broek een naadtoeslag van totaal 7 cm. Daardoor is de taille max. 5 cm wijder te maken. Smaller maken kan altijd. Knip of torn de kleine witte trensjes (stiksel) los, daardoor komt de extra naad los.

Smaller maken: stik de verticale middenachternaad op wens, haal daarna het oude stiksel weg. Vouw/pers de naad opnieuw, en vouw de punten aan bovenkant opnieuw naar binnen (als origineel) en zet deze vast.

Ruimer maken: torn het stiksel van de verticale middenachternaad los en stik een nieuwe naad naar wens. Zet de naad weer vast zoals hierboven beschreven.

video

HEUP- EN PIJPWIJDTE AANPASSEN

zijnaad

De zijnaad van de broek loopt door in de tailleband en heeft een naadtoeslag van totaal 4 cm. Daardoor is de broek max. 4 cm rondom wijder te maken (2 cm per kant). Smaller maken kan altijd. Maak met een klein schaartje of tornmesje het stiksel gedeeltelijk los van de (horizontale) tailleband. Zoveel dat de band naar boven kan klappen, waardoor je goed bij de verticale zijnaad kan komen. Speld en stik dan zijnaad naar wens af. Strijk de zijnaad opnieuw open, klap de tailleband terug en stik deze als origineel.

Als je alleen de heup- en/of pijpwijdte aan wilt passen, dan kan je de band met rust laten en pas je de zijnaad naar wens aan.

video

LENGTE KORTER MAKEN

zoom

De confectie broeken hebben een maximale binnenbeenlengte van 90 cm. De onderkant is afgewerkt met een lockstiksel en kan omgezoomd worden naar wens. Niet zomen is ook een optie.

Speld de broek op de gewenste lengte af. Strijk de omslag plat en naai deze vast met de hand, kleine steekjes, of met een blinde steek op de naaimachine. Indien de zoom te lang wordt, deze eerst afknippen en afwerken of naar binnenvouwen.

video

Instructie Modal Jersey Tops en Pants

Jersey stoffen hebben het voordeel dat ze nauwelijks of licht raffelen. Daardoor kan je de stof onafgewerkt laten, dit draagt tevens bij aan een de unieke vormgeving. De PER_Tops en jersey broek kunnen daarom, indien gewenst, op maat geknipt worden. Dit kan zowel aan de onderkant als bij de mouwen, dus liever een kortere mouw? Zet de schaar erin. Eng? Knip dan eerst iets minder weg als test.

Let op: Wil je een echt nette afwerking dan kan je beter omzomen.

 

JERSEY AFKNIPPEN

ZOOM EN ONDERKANT VAN MOUWEN EN BODY

Zorg dat het kledingstuk goed plat en dubbel (op elkaar aangesloten) ligt. Speld de juiste lengte af en knip met een scherpe schaar, langs de lijn van spelden. Ben je in bezit van kleermakerskrijt dan kan je een hulplijn aftekenen.

video

KORTER MAKEN MET ZOOM

zoom en onderkant van mouwen en body

Wil je liever een zoom dan kan dat natuurlijk ook altijd! Speld dan op de gewenste lengte af. Strijk de omslag plat en naai deze vast met de hand, kleine steekjes, of met een blinde steek op de naaimachine. Indien de zoom te lang wordt, deze eerst een stukje afknippen.

video