Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact op via ons contact formulier.

Product

Nu nog alleen via onze webshop en speciale events, pop-ups, zie ook verkooppunten. Of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of socials.

We willen graag dat je in één keer de perfecte maat hebt! Zo voorkomen we teleurstelling, onnodige retouren en kosten.

We hanteren een ruime Nederlandse maatvoering. Onze kleding wordt gemaakt in de maten S-M-L en XL wat staat voor minimaal maat 34 t/m maximaal maat 48. Wij willen onze collectie voor zoveel mogelijk vrouwen toegankelijk maken, ongeacht leeftijd, lichaamslengte of kledingmaat. Daarom is het wel zo prettig dat onze kleding goed is in te nemen, iets te vergroten of korter te maken is (max lengte van broeken is 90 cm binnenbeenlengte). Je kunt je juiste maat vinden door een favoriete kledingstuk op te meten. Zie ook onze size pagina en/of de maatschema’s bij de producten om de perfecte PER_ maat te vinden.

Zie hiervoor de instructies zoals vermeld op het wasetiket in het kledingstuk. Wij raden u aan uw kleding regelmatig te luchten en niet te vaak te wassen. Het is beter voor je kleding en voor het milieu om op een lage temperatuur te wassen. Vlekken zijn doorgaans goed te behandelen met groene zeep of Dreft (afwas). Een ander waardevol advies is om kleding te kopen die wat losser om het lichaam zit. Als kleding minder wrijving en spanning heeft, zal slijtage minder snel optreden en gaat het kledingstuk langer mee.

Al onze producten worden in kleine oplagen geproduceerd. Wacht dus niet te lang met bestellen. Mocht jouw maat zijn uitverkocht, laat het ons dan weten.

Omdat wij in een “essential wardrobe” geloven zal een groot deel van onze producten vast in de collectie blijven. Dit betekend dat zodra een product is uitverkocht we opnieuw een kleine oplage produceren. Dan is jouw maat weer verkrijgbaar. In dat geval ontvang je een e-mail bericht. In de toekomst zouden we graag “made to order” willen produceren, zie onze droom.

Aanpassing

Nee dat kan niet. Zodra een artikel aangepast is kunnen we deze helaas niet terugnemen. Ook niet als er geen stof is weggeknipt. Wat wel kan, is je artikel aanmelden voor ons RE_PER progamma. Wij beoordelen dan of jou kledingstuk voor 2e hands verkoop geschikt is. Bij akkoord, krijg je korting op een artikel naar keuze. Scan de QR-code op het waslabel of zie onze RE_PER pagina.

Dit verschilt per kleermaker en hangt af van wat je wilt aanpassen. Per onderdeel is het meestal 7.50 a 10 euro, maar gecombineerd zal dat minder zijn. Voor een hele broek, zowel in tailleband, zijnaad, als omzomen, moet je ongeveer rekening houden met 25 euro.

PER_Atelier is niet verantwoordelijk voor gehanteerde tarieven.

Milieu impact

Wij proberen te werken met zo duurzaam mogelijke materialen. Dat kan gerecyclede grondstof zijn, voorraadstof of we "lopen" met andere producties mee. Daardoor kunnen we een kwalitatief hoog product maken wat anders als klein label niet lukt.

PER_ items live zien?

Onze producten zijn ook live te bewonderen, te voelen en te passen. Tevens kunnen ze ter plekke op jou maat aangepast worden. Vind data en locaties via onze socials, nieuwsbrief en/of site.