Atelier

Vanuit ons atelier in Utrecht, creëren wij met passie en toewijding praktische modische ontwerpen. Tijdloze kledingstukken die aanpasbaar zijn en blijven*.

Om onze “MADE TO MEASURE” producten betaalbaar te houden, werken wij samen met zorgvuldig uitgekozen ateliers in Turkije. Onze confectie broeken zijn technisch een hele uitdaging en vergen veel aandacht en precisie van het atelier en hun medewerkers. Anders dan bij (fast) fashion wordt speciaal voor deze PER_items de productie volgorde veranderd. Dit betekent dat het atelier veel aanpassingen moet doen voor een relatief kleine productie. We betalen daar een eerlijke meerprijs voor, een offer dat we graag brengen, als daardoor onze PER_Items eenvoudiger aangepast kunnen worden.

* aanpasbaar blijven geldt alleen voor onze confectie broeken.

De ateliers hebben een BSCI A status, wat inhoud dat de werknemers de belangrijkste asset zijn voor de fabriek. Zij verdienen een eerlijk loon en hebben goede werkomstandigheden waarbij alle internationale verdragen worden gewaarborgd.

We gebruiken hoogwaardige materialen en kleuren die een lange levensduur kunnen waarborgen. Waardoor onze kledingstukken uiteindelijk een investering in duurzaamheid zijn, wat kan leiden tot minder frequente aankopen en geschikt zijn voor hergebruik.

Onze producten worden vanuit de fabriek vervoerd in energiezuinige vrachtwagens, die altijd “vol’ vertrekken. Zelf versturen wij onze pakketten CO₂-neutraal.

About

PER_Atelier is opgericht door Joss Vlok. 

Zij werkt al meer dan 25 jaar met plezier in de mode. Een eigen label kriebelde al jaren, maar de vraag “Waarom een nieuw label op de overvolle markt brengen, als er al zoveel bestaan?”, hield haar tegen.

Waarom nu dan toch?

Ik hou van mode en kleding, maar met snelle trends heb ik steeds minder. Naarmate je ouder wordt ontdek je dat stijl ontstaat door een zorgvuldige selectie van materialen, vakmanschap en het omarmen van je eigen lichaam. Daarnaast heb ik favoriete kledingstukken die al jarenlang mee gaan en niet uit de mode raken. Ik gun andere vrouwen ook rust (in de kast). En kleding die met je mee kan veranderen!

Ik wil gewoon een paar goede items, die ik eindeloos kan dragen en combineren. En “gewoon” is vaak dan toch lastig te vinden, nu ben ik ook heel kritisch, haha.. Maar items waarvan je denkt, ja daar word ik leuker van! Waar je zo blij van wordt, dat je ze meteen dagelijks wilt dragen.

Nu zou je denken ik het goed voor elkaar heb met mijn maat 38, maar helaas moet ik toch vaak aanpassingen doen. Meestal zijn mouwen en broeken te kort, en vaak wil ik ook iets aan de vorm doen. Door de aanpassingen die ik maakte ontdekte ik dat, als een broek op een andere volgorde in elkaar gezet zou worden, deze vele malen makkelijker aangepast zou kunnen worden. Dat moet anders kunnen, en voilà, daar had ik de reden om een eigen label te starten. Een label met essentiële kledingstukken die aanpasbaar zijn. "Made to Measure”.

Wij gunnen iedereen die rust in de kast. En geloven om die reden in een “essential wardrobe”, een collectie van hoogwaardige tijdloze basics die goed met elkaar te combineren zijn. En door kwaliteit en kleur jarenlang meekunnen. Dit geldt ook onze collectie, vandaar dat wij niet in seizoenen denken maar af en toe een aanvulling brengen van een uniek PER_ artikel of kleur. Ons product behoeft om die reden ook geen uitverkoop en we hopen met ons RE_PER progamma in de toekomst een systeem te creëren waarbij je je PER_ items een 2e leven kunt geven. Hiermee willen we bijdragen aan een circulair kledingsysteem.

lees meer